Jsem strašně unavená. Dnes bylo opravdu těžké dojet do cíle, prozradila Koukalová

ROZHOVOR: Biatlonistka Gabriela Koukalová uržela první příčku celkového pořadí Světového poháru. Z německého Ruhpoldingu si také odveze další stříbrnou medaili, tentokráte za druhé místo ve stíhacím závodu. Za jeho cílem byla samosebou šťastná, ale také hodně unavená, jak prozradila reportérovi Davidovi Nyčovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyčerpaná Gabriela Koukalová v cíli

Vyčerpaná Gabriela Koukalová v cíli | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Jsem hrozně spokojená, jsou to šesté stupně v řadě, to se mi snad nepovedlo ani minulý rok. Je to paráda, to je pohádka.

Jak moc se vám ulevilo, když vaše soupeřky na třetí střelecké položce chybovaly?
Musím říct, že síly ty mi chyběly opravdu natolik, že jsem si vůbec nebyla schopná uvědomit, jak kdo střílí. Do prvních informací na střelnici jsem vůbec nevěděla, jak kdo jede, jestli je někdo za mnou přede mnou, vůbec jsem neměla dneska žádný nadhled. Jsem ráda, jak to dopadlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Gabriela Koukalová má další stříbro ze závodu Světového poháru. Druhou příčku udržela ve stíhačce německém Ruhpoldingu

Znamená to tedy, že jste se v závěru ještě strachovala o druhé místo? Zdálo se, že náskok je poměrně velký…
Dostávala jsem informace, že mám třicet vteřin náskok. Vím, co to udělá, když člověk vytuhne, poslední kilometr před cílem jsem byla ráda, když jsem překročila ten horizont, protože jsem věděla, že pokud nespadnu, tak by to snad mělo vyjít. Dnes bylo opravdu těžké dojet do cíle.

Kaisa Mäkäräinenová zvítězila, vy jste díky druhému místu udržela žlutý dres pro vedoucí závodnici. Je to pro vás důležitý fakt?
Rozhodně to člověka povzbudí a dodá mu to další pozitivní energii pro další starty. Já už se hrozně těším, i když ta síla a energie mi chybí, tak prostě závodivost ve mně je a možná, že zítra už mi to zase bude chybět, takže hurá do dalšího víkendu. Hurá do dalších závodů plných dobrých výsledků.

Povzbudilo vás také třetí místo Michala Krčmáře, který před vámi zažil skvělý závod ve stíhačce?
Rozhodně. Já jsem zrovna vystihla správný okamžik, asi patnáct minut před Michalovým dojezdem do cíle jsem doběhla z rozcvičky a vychutnávala jsem si jeho finiš. Bylo to úžasné a jsem ráda za každého, komu se v našem týmu, vlastně nejenom v našem týmu, daří. Je to bomba, máme skvělou atmosféru, dobrou partu a myslím, že ty výsledky tomu hodně napomáhají.

Gabriela Koukalová v objetí s manželem Petrem | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme