Na I/37 srazil a zabil nákladní vůz muže, policie hledá svědky

15. leden 2018 13:55

Mezi Pardubicemi a Chrudimí na silnici I/37 našel ráno projíždějící řidič mrtvolu muže, kterého srazilo auto, patrně nákladní. Policie hledá svědky. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

„Výsledek pitvy byl téměř jednoznačný, došlo ke srážce muže s vozidlem. S největší pravděpodobností s vozidlem dodávkovým či nákladním,“ řekla mluvčí policie.

Policii zavolal řidič, který místem kolem 6:00 projížděl. Muže se do příjezdu záchranářů snažil oživit. „I přes veškerou snahu se jim bohužel muže již nepodařilo zachránit,“ dodala Janovská.

Jeli jste ráno mezi Chrudimí a Pardubicemi?

Kdy to pojede? Cestujícím na východě Čech radí nová aplikace

Z autobusového nádraží odjíždí regionální spoje

Jízdní řád včetně aktuálních zpoždění, navazující spoje autobusů i vlaků. To všechno v místě, kde zrovna jste, umí najít nová mobilní aplikace pro chytré telefony s operačním systémem Android. Spouští ji Pardubický a Královéhradecký kraj prostřednictvím společnosti OREDO.

Policie hledá svědky, kteří zejména mezi 3:00 až 6:00 jeli po I/37. Muž měl na sobě strakatou, zřejmě šedohnědou mikinu, černé kalhoty a černé boty.

„Prosíme zejména řidiče, kteří si všimli chodce, srážky chodce s vozidlem nebo mají kamerový záznam z úseku kolem nadjezdu u Medlešic, aby se neprodleně ozvali na linku 158,“ uvedla mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio