Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Rudolfův pohár v Kladrubech nebo filmový festival v Ústí

18. duben 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte do České Třebové oslavit Den Země a skautů, seznamte se s romskou kulturou v Pardubicích nebo si poslechněte smyčcový koncert v Heřmanově Městci.

Od čtvrtka do neděle se do Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem můžete přijít podívat na Rudolfův pohár. Těšit se můžete na drezury, maraton i překážkovou jízdu spřežení. Ve čtvrtek, pátek a neděli je vstup zdarma.

Soutěž pro každou generaci

Den Země a skautů můžete od pátku oslavit v České Třebové. Až do příští neděle budou na stromech v parku Československých legií připravené panely se soutěžními otázkami. Dotazy ohledně životního prostředí a skautingu budou rozdělené do tří věkových kategorií od nejmladších až po dospělé.

Bábovky na zámku

V sobotu bude na zámku v Hrochově Týnci soutěž v pečení. Od 14 hodin do 14:15 můžou zájemci přinést bábovku, kterou následně zhodnotí porota. Od 14:30 tam navíc můžete zajít na komentovanou prohlídku výstavy Dotek starých časů.

Mramorová bábovka

Nahlédněte do světa

Na Mezinárodní filmový festival Expediční kamera můžete vyrazit v sobotu do Ústí nad Orlicí. V restauraci Popráč od 16 hodin uvidíte cestovatelské a outdoorové filmy světové i domácí produkce. Poté bude následovat přednáška dobrodruha Lukáše Jasenského o expedici na horu Makala.

Pěšky, nebo na kole?

Na Putování přes tři zvoničky se na Orlickoústecku můžete vydat v sobotu od 9 do 14 hodin. Trasa začíná u kterékoliv ze tří zvoniček - v Bohousové, Liticích nad Orlicí nebo Záchlumí. Zhruba 5kilometrová cesta je vhodná pro pěší, cyklisty i kočárky.

Hudba, příběhy i jídlo

V Kongresovém centru Palác Pardubice bude v neděli akce nazvaná Mít svůj sen. Účastníky má motivovat k osobnímu rozvoji a vzdělávání a zároveň je seznámit s romskou kulturou. Od 16 hodin se můžete těšit na taneční i hudební vystoupení, sdílení životních příběhů i ochutnávku romských jídel.

Koncert v synagoze

Festival Pardubické hudební jaro v neděli pokračuje dalším koncertem v Heřmanově Městci. V židovské synagoze uslyšíte smyčcové Wihanovo kvarteto v doprovodu violisty Jiřího Kabáta. Koncert začne v 18 hodin.

Spustit audio

Související