O2TV a UPC nabízí očekávaný seriál Génius i mimo lineární televizi

25. duben 2017

Seriál bude v deseti epizodách mapovat, jak vynalézavý, vzdorovitý patentový úředník, který měl problémy získat místo učitele nebo dokončit doktorát, odhalil tajemství atomu a vesmíru.

Provozovatelé placených kanálů jsou již i v České republice dávno vědomy toho, že očekávané tituly nemusí uvádět pouze v klasickém lineárním vysílání, ale i na jiných platformách. Dokumentární stanice National Geographic při této příležitosti uvedla svůj seriál Génius i na platformách s videem na vyžádání. V případě O2 Czech Republic je to O2TV Box, u UPC Česká republika TV archiv. V tuto chvíli je k dispozici první díl vysílaný minulý víkend.

Seriál Génius o Albertu Einsteinovi bude v deseti epizodách mapovat, jak vynalézavý, vzdorovitý patentový úředník, který měl problémy získat místo učitele nebo dokončit doktorát, odhalil tajemství atomu a vesmíru. Každá epizoda prozkoumá Einsteinovy mimořádné vědecké úspěchy, spolu s jeho nestálými, vášnivými a spletitými osobními vztahy. První díl režíroval Ron Howard z Imagine. Jde o jeho debut v oblasti předem skriptovaného dramatu určeného pro hlavní vysílací čas. Série je založena na knize Waltera Isaacsona “Einstein: jeho život a vesmír”, kterou adaptoval spisovatel Noah Pink. Vysílání probíhá na stanici National Geographic ve 171 zemích a 45 jazycích.

autor: lukpo
Spustit audio