Na dostihovém závodišti v Pardubicích bude od prosince veřejné kluziště

19. říjen 2018 08:49

Na pardubickém dostihovém závodišti se od prosince do února bude bruslit. Město vybralo dodavatele mobilního kluziště se skutečnou ledovou plochou. Ta bude připravena včetně osvětlení na začátku prosince

„Rozměry kluziště splňují požadavky Mezinárodní federace ledního hokeje pro pořádání hokejových zápasů. S těmi se ale počítá spíše jako s akcemi, které by měly v budoucnu zatraktivnit toto sportoviště. Prioritně jde městu o návrat k tradici bruslení a větší využití závodiště, kterému chybí zimní aktivity,“ uvedl primátor Pardubic Martin Charvát.

Ráno děti, odpoledne rodiny

Kluziště pod širým nebem má sloužit v první řadě veřejnému bruslení. „Ve všední dny by měly ledovou plochu využívat především školy, atraktivní časy v odpoledních hodinách by mělo být kluziště vyhrazeno veřejnému a rodinnému bruslení. Zbývající časy budou nabízeny amatérským hokejistům z Pardubic i širokého okolí,“ doplnil primátor.

Mobilní ledová plocha bude umístěna blízko tribuny D. V budově bude zázemí pro návštěvníky, záchody a šatny. U kluziště mohou lidé i zaparkovat. Za pořízení ledové plochy včetně osvětlení město dalo 13 milionů korun. Na každoroční provoz jsou v rozpočtu města vyčleněny zhruba na dva miliony.

Ledovou plochu budou moci milovníci bruslení využívat do konce února. Pak bude areál závodiště upraven tak, aby byl na počátku dostihové sezony opět plně k dispozici dostihovému sportu.

zdroje: statutární město Pardubice , ČTK
Spustit audio

Související