Alena Vykydalová
V současnosti připravuji pořad Návštěva u Jiřinky s Alenkou.
Do Českého rozhlasu Olomouc jsem nastoupila v březnu roku 1994. Prošla jsem jako redaktorka zpravodajství a publicistiky téměř všemi oblastmi, zabývala jsem se problematikou armády, justice, policie, hasičského záchranného sboru a vším, co souvisí s bezpečností a kriminalitou.
Dlouhá léta jsem také připravovala a moderovala pořad Větrník - Host ve studiu.
Všechny články
-
Otcové, tvarůžky a svatý Vít aneb když oslava mužů chutná jako od maminky
Den otců, svatý Vít a tvarůžková polévka k tomu! O mužích, mýtech i receptech, po kterých se zapráší. A proč letadlo necouvá? Buďte na další návštěvě u Jiřinky s Alenkou.
-
Brambory, přátelství a kapka historie u letního stolu. Užijte si další posezení u Jiřinky s Alenkou
Nové brambory, ticho, přátelství a špetka historie. Posaďte se s námi k Jiřince s Alenkou a užijte si povídání, které pohladí duši i chuťové buňky.
-
Tradice hanáckého svatebního koláče. Váží 35 kilogramů a dílo zkušeným kuchařkám trvá až 80 hodin
Svatba patřila v životě člověka mezi nejdůležitější životní události. Nebyla jen záležitostí ženicha a nevěsty a nejbližší rodiny. Na Hané taková svatba trvala celý týden.
-
Zlomená srdce v rajské omáčce a květiny, co nesnášejí hluk
Rajská s perníkem, kytky co nesnesou hluk, a srdce, která místo slz plavou v omáčce. Pořad plný chutí, květin i trochu zvláštní lásky pro vás mají Alenka s Jiřinkou.
-
Zapomenutý moučník a královský chřest. Buďte na další návštěvě u Jiřinky s Alenkou
Koláč bez vajec, chřest s máslem, rady pro dietu i proti bolesti zubů. K tomu básnička na Den želv. Užijte si jarní čajový dýchánek s Jiřinkou a Alenkou.
-
Od bazalky a řeřichy k pivu a k řízku
Dámy zavzpomínaly na úrodu řeřichy zahradní, poradily s pěstováním bazalky a pak přidaly recept od posluchačky k obalování řízků.
-
Korbáčiky, parenice a další pařené sýry k nám přišly z Balkánu
Pařené sýry jsou typickým produktem zemí jižní Evropy v oblasti Středozemního moře, zejména států balkánských. Zdomácněly ale také ve střední Evropě.
-
Májová svíčková z hlívy? Fantazie, recept i elixír mládí v jednom voňavém pořadu
V květnu na houby? Proč ne! Hlíva ústřičná je zdravá, chutná a prý i omlazuje. A když ji uděláte na divoko, klidně nahradí i sváteční svíčkovou s knedlíkem.
-
Oslavy dubnových svátků: čarodějnice, zdraví i láska v jednom. Poslechněte si Jiřinku s Alenkou
Oslavy Dne Země, čarodějnická Filipojakubská noc, zdravé recepty, kouzla i tradice. Veselí, láska a tipy pro jarní očistu těla i duše.
-
Velikonoční vajíčka v nálevu, mrkvový tvaroh, jarní očista i žabí poezie z kalendáře
Marinovaná vejce, jarní únava, velikonoční poezie – vše, co potřebujete vědět, než vás přepadne pondělní pomlázka. Poseďte si s námi na návštěvě u Jiřinky s Alenkou.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »