Člověk poznává sám sebe teprve tehdy, kdy opouští hranice své komfortní zóny a na vlastní kůži pocítí, jakou sílu může mít Vítr, kde pomáhá i bere Oheň, kde začíná a končí Voda

Expedice přes Bariéry pomáhá posouvat hranice a zažít nevšední zážitky lidem s fyzickým i mentálním handicapem. Letos se vydají za poznáním živlů.

Organizační tým tvoří kromě pedagogů také studenti navazujícího magisterského studia, kteří prostřednictvím této expedice vytváří podmínky pro absolvování série outdoorových zážitků osobám se zdravotním postižením. Letošní téma Expedice Přes Bar je Cesta za poznáním Živlů.

Člověk poznává sám sebe teprve tehdy, kdy opouští hranice své vlastní komfortní zóny a dostává se tam, kde poznává, jakou sílu může mít Vítr, kde všude pomáhá, ale i může brát Oheň, seznamuje se s místy čistého plynutí, kde začíná a končí Voda, vnímá vůně a barvy naší krásné Země. Živly jsou neodmyslitelnou lidskou součástí a na naší společné červnové Cestě se budeme snažit vnímat jejich podstatu a nechat se unášet nekonečnou krásou
přírody, která nás vede zpět k sobě samým.

Přesto, že se to může zdát neuvěřitelné, bude náplní naší expedice například vysokohorská a vodní turistika, zdolávání ferrat, cykloturistika a stanování v zemích jako jsou Slovinsko a Chorvatsko.

Pokud Vás akce zaujala a rozhodnete-li se akci podpořit, pomůžete nám tak zabezpečit dopravu, stravování, poplatky v kempech nebo možnost zapůjčení kompenzačních pomůcek pro osoby s tělesným či smyslovým postiže ním. Především nám, ale poskytnete možnost zrealizovat akci, která může pozitivně ovlivnit skupinu lidí, kterým osud vážně změnil život.

Expedici přes Bariéry můžete podpořit ZDE.

autor: zos | zdroj: https://expedicepresbar.upol.cz/
Spustit audio