Mohelnický fotbalový klub chce očistit své jméno. V pátek si zvolí nové vedení

22. květen 2018

Mohelnický fotbalový klub si koncem týdne zvolí nové vedení. Stávající výkonný výbor před časem rezignoval kvůli podezření ze sázkových podvodů. S ovlivňováním zápasů byl údajně spojený jejich nový sponzor. Funkcionáři tak chtějí klub očistit. Policie ani fotbalová asociace přitom na žádná pochybení nepřišly.

Sedím právě na tribunách mohelnického fotbalového stadionu. Na hřišti teď nikdo není, sedadla jsou taky prázdná. Jen vedle mě sedí Igor Machálek, předseda výkonného výboru FK Mohelnice. „Rozhodli jsme se, že z pohledu očištění jména toho fotbalového klubu bude vhodné rezignovat na své pozice a dát možnost novým lidem, aby v podstatě udělali takový restart toho fotbalového klubu,“ uvedl.

Spolupráci se zahraničním sponzorem proto klub podle Machálka ukončil. Manipulaci s výsledky v mohelnickém fotbale odmítá. „Tu spolupráci neposuneme o další krok, který měl následovat, a tím měla být přeměna fotbalového klubu na obchodní společnost s nějakým majetkovým vstupem zahraničního investora,“ dodává Machálek.

Případem se zabývala policie i Fotbalová asociace České republiky. Ani jedna však nepotvrdila, že k podvodům docházelo přímo v mohelnickém klubu. „Kriminalisté šetřením zjistili, že nejsou důvody pro zahájení úkonů trestního řízení, a věc dne 13. dubna letošního roku uložili ad acta,“ řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Události mohelnické kopané bedlivě sleduje i radnice. Klub se totiž doposud sám staral o provoz i opravy městského stadionu. V tuto chvíli je rozdělaná další část rekonstrukce, kterou by měly pokrýt dotace. „Jak to dopadne, když tam není to vedení, nikdo neví, ale pokud to nedopadne, tak samozřejmě za peníze města se ty stavební úpravy budou muset dokončit, protože už jsou rozdělané a pro město to samozřejmě bude výdaj,“ vysvětlil nezávislý starosta Pavel Kuba.

Klub si svůj nový výkonný výbor zvolí v pátek 25. května.

autor: sol
Spustit audio