Mora odtajnila první posilu před novou sezonou. Už potřetí vítá zkušeného brankáře Jakuba Sedláčka

3. květen 2023 10:50

Po oznámení řady odchodů zveřejnil olomoucký hokejový klub i první příchod. Jedná se o známou tvář, která už na Hané dvakrát působila. Vrací se brankář Jakub Sedláček.

V sezoně 2021/22 i v předešlé 2022/23 pomohl olomouckému týmu v nouzi, jakmile se ale uzdravil Branislav Konrád, bylo jasné, že místo pro něj nezbude. Nyní už ale na Hané setrvá delší časové období. Už žádný záskok.

„Kuba už velmi dobře zná zdejší prostředí, a také my víme, co od něj můžeme očekávat. Kromě brankářských kvalit má i skvělý charakter a já věřím, že naše brankářská dvojice bude patřit k nejlepším v extralize,“ řekl pro web HC Olomouc generální manažer klubu Erik Fürst.

Věřím, že naše brankářská dvojice bude patřit k nejlepším v extralize.
Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc

Sedláček během uplynulých dvou ročnících odchytal za Kohouty dohromady 12 zápasů. Minulou sezonu dochytal na Slovensku v Banské Bystrici. Nyní 33letý rodák ze Zlína vytvoří brankářský tandem s téměř o tři roky starším Branislavem Konrádem.

V předchozích dnech Mora oznámila odchody útočníků Petra Strapáče a Rostislava Olesze. Ještě předtím se klub z Hané rozloučil s útočníkem Janem Káňou, obráncem Tomášem Dujsíkem a brankářem Janem Lukášem.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související