O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Je pravda, že light výrobky jsou horší a méně zdravé?

Jsou mléčné výrobky nutnou součástí jídelníčku? V jaké podobě je zapojit? Jaké živiny obsahují? Co když někomu mléčné výrobky nedělají dobře? Na co si dát pozor při jejich výběru? Existuje alergie na mléko? Je pravda, že mléko zahleňuje? Obsahuje pasterované mléko ještě nějaké živiny? Nejsou v mléku konzervanty? Jaké jsou nejčastější mýty kolem mléčných výrobků? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.