Studenti Technické univerzity v Liberci uctívají oběti střelby v Univerzitě Karlově

22. prosinec 2023 14:03

Před budovami liberecké univerzity vznikla pietní místa k uctění obětí tragické střelby v Praze. Studenti se scházejí u budovy P v Komenského ulici a také na náměstí v univerzitním kampusu.

Na Univerzitním náměstí Technické univerzity v Liberci vzniklo pietní místo

Účast s čtvrteční (21. prosince 2023) tragickou událostí v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze vyjadřují i studenti Technické univerzity v Liberci. Pietní místo vzniklo před budovou P v Komenského ulici. Soustrast obětem a pozůstalým vyjadřují i přímo v univerzitním kampusu. Studenti tam nosí svíčky.

„Po dohodě mezi vedením univerzity, senátem a našimi studentkami a studenty jsme zřídili pietní místo v srdci univerzity na našem Univerzitním náměstí,“ potvrdil mluvčí školy Radek Pirkl.

K pietě se připojily i radnice měst v Libereckém kraji. Pietní místo vzniklo například na náměstí Českého ráje v Turnově. Vlajka na půl žerdi vlaje v Hrádku nad Nisou. V České Lípě budou v sobotu kvůli státnímu smutku uzavřené vánoční stánky na náměstí T. G. Masaryka. V Jablonci nad Nisou jsou vyvěšené smuteční vlajky na Horním náměstí.

Útočník podle policie usmrtil 14 lidí a dalších 25 zranil.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související