Tenistka Kristýna Plíšková: Na koníčky mi nezbývá čas

„K tenisu nás se sestrou Karolínou přivedli rodiče a odmalička jsme mu obětovaly všechno,“ říká česká tenistka Kristýna Plíšková. První velký úspěch přišel v roce 2010, kdy ještě jako juniorka vyhrála Wimbledon, v roce 2016 pak získala titul v Taškentu. Na žebříčku WTA byla nejvýše letos v červenci, a to na 35. místě.

Tenistka přiznává, že zvolit si sportovní kariéru byla sázka do loterie. „Byl to trochu risk, protože jsme nevěděly, jestli budeme úspěšné, jestli nás to bude bavit nebo jestli třeba nedojde k nějakému zranění. Ale nejsme se sestrou studijní typy, takže jsem ráda, že i přes určité krize to všechno vyšlo,“ směje se Kristýna.

Za letošní největší úspěch považuje finále na Prague Open, kde prohrála s Němkou Monou Barthelovou: „Praha byla super, i když jsem prohrála. S Karolínou většinou emoce držíme v sobě, nedáváme je znát, ale tady v domácím prostředí ty slzy přišly. Aspoň lidé vidí, že nejsme jenom stroje.“ Tento rok byla také poprvé součástí českého fedcupového týmu.

A koníčky? „Tenis mi zabírá tolik času, že mi nezbývá čas na žádné koníčky. Ve svém volnu jsem nejraději se svým přítelem nebo zajdu s kamarádkami na kafíčko nebo jedu za rodiči, kteří bydlí na venkově. Jinak se snažím trénovat a netrápit se po prohraném zápase,“ uzavírá Kristýna Plíšková.

autor: cho
Spustit audio