Trend Vánoc 2022: Platinová barva přináší do domovů mír a klid. A ten teď všichni potřebujeme, říká prodejce vánočních ozdob

18. říjen 2022

Liberecký výrobce vánočních ozdob Glassor při oslavách 20 let svého působení na trhu odhalil novou vánoční kolekci. Do turbulentní doby, která postihuje i skláře, by měla vnést klid a pohodu kolekce v barvě platinové.

Čtěte také

Tradiční výroba českých vánočních ozdob trvá už přes 100 let. Na tuto tradici navazuje liberecký výrobce Glassor, který na trhu působí už 20 let. Rok co rok přichází s novou kolekcí. Jaká bude ta pro rok 2022, ale také jak současná situace dopadá na výrobce, se vydal zjistit redaktor Jaroslav Hoření. Mezi vánočními ozdobami na něj čekala vedoucí prodejny Klára Jandorová.

„Vánoce budou ve znamení klidu a míru, který všichni určitě potřebujeme. Proto naše designérka Mariana Malíková navrhla novou kolekci, které dominuje platinová barva. Stojí na pomezí nejoblíbenějších vánočních barev; stříbrné a zlaté,“ popsala Klára Jandorová. „Platinová barva přináší do domovů mír a klid,“ dodala.

Kdy výrobci vánočních ozdob plánují a vymýšlejí nové trendové kolekce? Jaký je dlouhodobě nejoblíbenější styl vánoční výzdoby? Dotkla se výrobců vánočních ozdob nějak energetická krize? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.