Závěsné vázy Bacule, nebo duo Slavice s originálními šperky. Prodejní výstava Design Days Reichenberg představuje regionální umělce

28. říjen 2022

Akce Oblastní galerie Liberce Design Days Reichenberg se po dvouleté pauze vrátila do svého původního termínu. Do neděle 30. října 2022 představí na 40 designérů regionu.

Liberecká Galerie připravila 8. ročník Design Days Reichenberg a bývalé lázně zaplnily desítky tvůrců se svojí tvorbou. Přehlídka regionálních výtvarníků se koná po dvouleté přestávce, vynucené protiepidemickým opatřeními, v tradičním podzimním termínu.

Podle koordinátorky akce Petry Kaškové je i po pauze o akci ze strany vystavovatelů zájem: „Máme tady na čtyři desítky vystavovatelů; galerie, bohužel, není nafukovací, takže z kapacitních důvodů jsem byla nucená některé odmítnout. Jednalo se o asi dvě desítky lidí,“ řekla Českému rozhlasu.

Letos se představují i nové značky, jako například Bacule s netradičními závěsnými skleněnými vázami nebo sesterské duo Slavice s kolekcí originálních šperků a dekoračních předmětů. S tvůrkyní váz Leonou Špačkovou a sestrami Slavíkovými při přípravě výstavy natáčel redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související