700 dílů rozhlasového seriálu Toulky českou minulostí provází hlas Igora Bareše

18. červen 2018

Jednohubky Tomáše Magnuska hostily tentokrát v naší radiokavárně u mikrofonu herce Igora Bareše.

Herec Igor Bareš, rodák z Olomouce, studoval na brněnské JAMU, občas vystupoval v Divadle bratří Mrštíků, po absolutoriu školy byl v angažmá v Mahenově divadle, od roku 1991 pak členem Národního divadla v Brně.

Od roku 2002 byl ve svobodném povolání, v roce 2005 se stal členem činohry Národního divadla. Od roku 2015 je v angažmá Divadla na Vinohradech.

V roce 1997 byl nominován na Cenu Thálie za roli Raskolnikova v inscenaci Zločin a trest a za roli Hamleta na Cenu Alfréda Radoka.

Tomáš Magnusek a Igor Bareš

Igor Bareš se objevil ve filmu Kruté proměny z roku 1993. Zahrál si i v několika seriálech, jako např. Četnické humoresky nebo Detektiv Martin Tomsa.

Také se objevil v mnoha televizních inscenací, např. Kouzelná noc, Svěrací kazajka, Hodný chlapec, Zobani a mnoho dalších. Za roli ve filmu Výlet, režisérky Alice Nellis získal cenu za mužský herecký výkon.

Kromě své práce v divadle účinkuje Igor Bareš také v rozhlase a působí i v dabingu.

02316012.jpeg

Spolu s Ivanou Valešovou, Františkem Derflerem a Josefem Veselým provázel Igor Bareš rozhlasovým seriálem Toulky českou minulostí - podílel se na 700 dílech. Nakladatelstvím Radioservis byly CD s tímto titulem oceněny v roce 2016 Zlatou deskou.

Igor Bareš se stal Mistrem slova ve stejnojmenné edici, načetl audioknihu Konečná diagnóza. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí.

autoři: Milan Baják , Tomáš Magnusek
Spustit audio