-
Linecké cukroví s citrónovým krémem
Vánoce přijdou za pár týdnů a hospodyňky už listují v kuchařkách a časopisech a vybírají co upečou. A linecké cukroví na stolech mnoha domácností nebude chybět.
-
Perníčky podle vyhlášeného pardubického perníkáře Pavla Janoše
Na pečení cukroví je možná ještě brzy, ale na perníčky zadělejte teď. Přinášíme vám recept od pardubického perníkáře Pavla Janoše.
-
Nakládané zelí s křenem
Nastal čas pro přípravu vitamínové bomby na zimu. Kysané zelí je zdrojem vitamínu C a s křenem bude mít ten správný říz.
-
Svatomartinské rohlíčky
11. listopadu by měl přijet svatý Martin na bílém koni, tedy přivézt sníh. Na sněhovou nadílku to letos nevypadá, ale rohlíčky si upečte i tak. Dobré budou i bez sněhu!
-
Dýňová polévka
Oranžová dýně je jedním ze symbolů přicházejícího podzimu a asi nejčastěji se zpracovává do polévky.
-
Pečená povidla bez míchání
Švestek je úroda a my vám nabízíme jednoduchý recept na pečená povidla. Koláče s domácími povidly pak chutnají o moc líp.
-
Šátečky z tvarohového těsta s povidly
Tenhle recept si hned zapamatujete, protože potřebujete jen tři suroviny a něco na náplň. A aby to bylo ještě jednodušší, od všeho je potřeba stejné množství.
-
Tvarohový nanuk
Hodí se v tomhle počasí něco víc, než bazén a zmrzlina? Udělejte si vlastní tvarohový nanuk, příprava zabere sotva pár minut.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.