Cheb plánuje změnu systému parkování u vlakového nádraží

19. duben 2024 08:35

Nalézt volné parkovací místo u vlakového nádraží v Chebu je často velký problém. Dotýká se nejen cestujících, kteří hledají místo na krátkodobé parkování před odjezdem vlaku, ale také zaměstnanců.

Situace se zhoršuje tím, že volná místa jsou využívána i lidmi bydlícími v okolních panelových domech, čímž se snižuje dostupnost parkování právě pro cestující. „Když ráno přijedu do práce, mám co dělat, abych našel místo. Objížděl jsem to tady kolikrát i třikrát. Musel jsem to nechávat i u věžáků, abych mohl do práce,“ sdělil pan Josef, jeden ze zaměstnanců chebského nádraží.

Místní radnice se proto rozhodla pro změnu. Podle místostarosty Chebu Pavla Pagáče z hnutí Volba pro kraj je jedním z možných řešení instalace závor a zpoplatnění parkování. „Řada cestujících si tady musí udělat dvě až tři kolečka, než si najdou místo. Řešíme to s dopravním inspektorátem a zvažujeme osazení závory s tím, že by parkovaní bylo omezeno a zpoplatněno,“ potvrdil Pagáč.

Konkrétní opatření jsou ale stále ve fázi diskuse. „Je to v začátcích, teprve projednáváme s dopravním inspektorátem, jestli je to vůbec možné. Nicméně bych byl rád, kdyby se to povedlo do konce letošního roku,“ dodal Pagáč.

Do budoucna město plánuje vystavět parkovací dům u vlakového i autobusového nádraží na místě současného parkoviště.

Spustit audio