Finalista kuchařské show MasterChef Jan Vorel: Žiju, abych jedl

15. červen 2021

Ve třetí řadě kuchařské show MasterChef skončil Jan Vorel na druhém místě. Talentovaného mladého muže na cestě ke splněnému gastronomickému snu nezastavila ani vrozená vada rukou.

„Byl jsem vždycky dobrý strávník, k vaření jsem se dostal až někdy kolem studia na gymplu. To jsem ještě moc nevěděl, co chci dělat. A najednou z toho bylo vaření,“ směje se. Teď ale stojí na rozcestí a přemýšlí, jakým směrem by se jeho cesta měla dál ubírat. „Studuji magisterskou nástavbu a baví mě předmět personální řízení, líbí se mi práce s lidmi. Takže nevím, jestli zkusit tohle, nebo se raději držet gastra,“ přemítá Vorel.

Žiju, abych jedl. Nejím, abych žil. Když jedu někam na dovolenou, tak tam, kde se dobře najím – nevybírám si místa podle toho, jestli mají pěkné památky nebo hezké pláže.
Jan Vorel, finalista soutěže MasterChef

Jakým způsobem se sympatickému rodákovi z Ivančic díky televizní soutěži změnil život? Jak své postižení přijímal v dětství a jak je s ním smířen dnes? I na to se zeptáme mladíka, který odvážně a s úsměvem říká: „Není nic, co bych nedokázal.“ Poslechněte si rozhovor Jarky Vykoupilové.

Spustit audio

Související