Guláš proti upírům
3. červenec 2014
1kg hovězí kližky, 250g hovězího předního, 1 kg cibule nakrájené na kostičky, olej, hovězí vývar nebo masox, gulášové koření, chilli, pálivá paprika a hodně česneku. Pracujeme s papiňákem. Cibuli osmahneme na oleji dohněda. Přidáme nakrájenou kližku (nepodléváme, může se trochu přichytit), občas zamícháme, to vše asi 30-40 minut. Přidáme trochu hovězího vývaru a dusíme asi 20 minut. Otevřeme a vsypeme pytlíček gulášového koření, můžeme přiostřit chilli a pálivou paprikou.Vařené hovězí přední asi rozsekáme napadrť a guláš jím zahustíme. Nakonec do guláše rozmačkáme hodně česneku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka