Hory celého světa na jednom místě. Přenos z 38. ročníku filmového festivalu v Teplicích nad Metují

27. srpen 2021

V pátek 27. srpna 2021 jsme již tradičně vysílali přímým přenosem z Mezinárodního horolezeckého festivalu v Teplicích nad Metují. Lada Klokočníková a Jiří Kánský si k mikrofonu pozvali špičkové české horolezce, ale i hosty ze Slovenska a Polska.

38. Mezinárodní horolezecký filmový festival proběhl v Teplicích nad Metují od 26. do 29. srpna 2021. Jde o soutěžní přehlídku profesionálních a amatérských filmů z celého světa s horolezeckou i jinou sportovní tématikou.

Čtěte také

Tento festival má v Teplicích nad Metují dlouholetou tradici a těší se velké oblibě, jak u českých tak zahraničních návštěvníků, kteří našli zalíbení v extrémních sportech, a to zejména v těch, které se provozují ve volné přírodě. Termín festivalu se postupem času ustálil na posledním srpnovém víkendu a dělá tak pomyslnou tečku za dvěma měsíci prázdnin.

V roce 1980 se uskutečnil nultý ročník přátelského setkání horolezců v Teplicích nad Metují. V té době nemohl jen tak „ kde kdo“ vycestovat za hranice našeho státu, a proto byly zkušenosti a zážitky z velehor z jiných zemí velmi cenné.

S integrací České republiky do mezinárodních struktur se začal podobnou cestou ubírat i Mezinárodní horolezecký filmový festival. V roce 2001 se stal členem sdružení příbuzných evropských a amerických festivalů, Mezinárodní aliance pro horský film.

Spustit audio

Související