Iva Holmerová

ředitelka Gerontologického centra

Jsem jednou z pravidelných komentátorek pořadu Jak to vidí...

Co dělám v rozhlase:
Jsem jednou z pravidelných komentátorů pořadu Jak to vidí...

Mimo rozhlas:
Pracuji v Gerontologickém centru, které jsem spoluzakládala už v roce 1992 a které je zařízením městské části Praha 8. Jsem tu ředitelkou a vedoucí lékařkou. Dále jsem členkou kolegia děkana Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Tuto práci mám taky moc ráda. S kolegy v Centru pro studium dlouhověkosti a dlouhodobé péče se zabýváme touto čím dále tím více aktuální problematikou.

Co mě baví:
Někdy říkám, že mou profesí je geriatrie a koníčkem gerontologie. To je ale přece jen trochu nadsazené. Moc volného času sice nemám, ale snažíme se jej s manželem trávit aktivně, tedy v přírodě, na kole, pokud to je možné. Máme dvě dospělé dcery, jednu v Praze a jednu nyní už dlouho v Londýně. Vlastní vnuky zatím nemáme, ale naše „vnoučecí“ kamarádky Bětka a Majda nám dělají velkou radost. Mají teď spoustu nových školních povinností, ale pořád se myslím rádi vidíme. O svůj čas si také říká naše přerostlé štěně Béďa, které by sice už mělo být skoro dospělým psem, ale pořád to tak nevypadá.

Další související témata:
Mým velkým a dlouhodobým tématem je problematika demence a Alzheimerovy choroby, a to nejen z pohledu čistě zdravotnického, ale také společenského. Dlouho jsem předsedovala České alzheimerovské společnosti a i teď jsem v její správní radě.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové