Jaké výluky na železnicích v kraji a změny v hradecké MHD vás čekají v druhé polovině prázdnin?

9. srpen 2021 09:57

I v druhé polovině prázdnin musí cestující v Královéhradeckém kraji počítat s výlukami na železnicích a také se změnami v hradecké MHD. Co přesně na ně teď v srpnu čeká zjišťovala reportérka Michaela Vančurová. 

Začneme nejdříve městskou hromadnou dopravou v Hradci Králové. Jaké změny teď v srpnu začnou?

Od středy 11. srpna do 24. srpna bude dočasně v obou směrech zrušena zastávka Bavlna. V ulici Veverkova totiž dojde k částečné uzavírce, protože se tam opravuje silnice. Linky číslo 14, 51 a 52 tak budou z tohoto důvodu jezdit po objízdné trase. Zároveň také bude právě zastávka Veverkova směrem na Lipky přesunuta do ulice Gebauerova.

A budou nějaké stávající změny v hradecké hromadné dopravě v srpnu dál pokračovat?

Čtěte také

Ano, připomenu třeba uzavření konečné zastávky Truhlářská do konce prázdnin. Spoje linky č. 25, které zde obvykle končily, mají tak náhradní konečnou zastávku Věkoše - Slavie.

A také kvůli opravě části silnice mezi Malšovice a Malšovou Lhotou musí lidé, kteří cestují městkou hromadnou dopravou na Stříbrný rybník, počítat s tím, že se na místo dostanou linkou číslo 11 přes Svinary a ne přes Malšovu Lhotu, jak jsou zvyklí.

Pojďme se ještě zaměřit na železnice. Tam do konce července neměly jezdit vlaky na trase mezi Trutnovem a Hostinným. Stihlo se vše opravit a vlaky už tam opět jezdí?

Čtěte také

Ano, oprava železnice na tomto úseku skončila koncem července. Co se týče výluk v Trutnově, tak tím to ovšem nekončí, cestující totiž musí do poloviny srpna počítat s výlukou na železnici právě mezi Trutnovem a Kunčicemi nad Labem.

Dále pak 4. srpna začala také výluka na trati Častolovice - Solnice, která by měla trvat do soboty 14. srpna.

Všechny vlaky v kraji, které kvůli výlukám nejezdí, jsou nahrazeny autobusovou dopravou.

Spustit audio

Související