Jaro, to je naděje, mám ho moc ráda. Čichám ke všemu, co kvete, usmívá se zpěvačka Leona Machálková

10. březen 2023

Rok 2023 je pro zpěvačku Leonu Machálkovou ve znamení dvou oslav. Jedno výročí je kulaté, kdy oslaví 30 let působení na umělecké scéně, a druhé narozeninové, kdy se jí do věku vloudí dvě pětky za sebou. Obě tato výročí Leona Machálková oslaví velkolepým koncertem v pražské Lucerně. 

Vystudovanou učitelku českého jazyka a dějepisu vždy srdce táhlo k muzice. Hrála v Semaforu, moderovala v rádiu i v České televizi, hrála hlavní role v pražských muzikálových inscenacích, vydala devět sólových alb. Koncertuje se svojí kapelou, pořádá adventní koncerty, ráda zpívá jazz a swing a koncertuje s profesionálními i amatérskými bigbandy.

Moc ráda se vracím na Moravu. Jsem hrdá Moravanda, narodila jsem se ve Zlíně, rodiče mám v Přerově a v Olomouci jsem studovala.
Leona Machálková, zpěvačka

Leona také účinkovala ve StarDance a v soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Aktuálně připravuje nové popové album.

Zeptali jsme se i na přípravy velkého koncertu, který se uskuteční 6. května v pražské Lucerně. „Zazpívám popové hity, muzikálové bonbonky, světové evergreeny s českými překlady od našich vynikajících textařů. S řadou mých hostů mám nazpívané duety a ty samozřejmě zazní také,“ láká zpěvačka své příznivce na koncert v Lucerně.

Čtěte také

Zazní samozřejmě takové hity jako je například Kometa, Dej zpátky ten čas, Svět je plnej bláznů a pak i novinky z chystaného popového alba.

Také o tom, co Leonu Machálkovou v současné naplňuje radostí, bylo setkání v rozhlasové kavárně. Tuto obdivuhodnou a stále skvěle naladěnou šarmantní dámu si dobře pamatujeme z posledního ročníku galavečera Šarmantní osobnost roku, kde byla jednám z hlavních zpívajících hostů.

Jaké je vaše oblíbené roční období?

Čtěte také

Cítím se dobře jako Středoevropanka, zamilovala jsem si všechna zdejší roční období. Překonala jsem všechny své předsudky, že přeci nemohu chodit běhat když je zima, že se nachladím. Život mi ukázal, že tomu tak není.

Ale mám-li si vybrat jen jedno roční období, tak mám moc ráda jaro. Je v něm opravdu naděje, den se prodlužuje, je více světla. Takže to mám velice ráda a čichám ke všemu co začíná kvést. Obdivuji to a dojímám se.

Máte nějaké své oblíbené místo, kam jezdíte?

Čtěte také

Je to především příroda a její laskavá náruč. Ale samozřejmě se velmi ráda vracím na Moravu, odkud pocházím. Jsem hrdá Moravanda, narodila jsem se ve Zlíně a rodiče mám v Přerově. A v krásné Olomouci jsem studovala. Takže strašně ráda jezdím na Moravu.

Je nějaká rada, kterou jste dostala do života a držíte se jí?
Byla to celá řada dobrých rad. Ale pokud mám zvolit jednu, tak je to carpe diem, užívej dne. Probudit se do nového dne a nějakým smysluplným způsobem ho naplnit. Nemusí to být vždy od rána do večera, že makám. Ale prostě ten den hezky prožít a na jeho konci být spokojený.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Leonou Machálkovou v rozhlasové kavárně si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související