Kempy na Vysočině se letos plní už od Velikonoc

13. duben 2024 07:00

Kempy na Vysočině se začínají díky teplému počasí plnit už brzy na jaře. První příval návštěvníků přišel o Velikonocích a pozvolna pokračuje.

Například u Velkého pařezitého rybníka nedaleko Řásné na Jihlavsku jsou dřevěné chatky obydlené nejen ve volných dnech, ale i přes pracovní týden.

Může za to mimo jiné i netradičně teplé jaro. „Sraz turistů po padesáti letech. A protože jsou všichni ze Staré Říše, takže to není daleko, tak jsme si řekli, že se sejdeme tady,“ vysvětluje paní Miluška, která se s dcerou Mílou ubytovala v Campu Velkopařezitý. Z této hlavní akce se nakonec stala malá dovolaná. „Jsme si to protáhly, protože jsme si řekly, že je krásné jaro. A když se táhneme až z Mostecka, tak přece hned druhý den pojedu domů,“ směje se.

Postupně se plní termíny v kempu i na letní sezonu. Protože se na ni musí připravit, koordinuje provozovatel kempu Eduard Jakwerth, návštěvnost s naplánovanými opravami. „Dávali jsme nové střechy na chatky, museli jsme opravit vodovodní řad a přívod elektřiny,“ vypočítává provozovatel kempu.

Cena ubytování kvůli vyšším nákladům na energie a nutným opravám stouply asi o 12%.

Spustit audio