Výlety, Hobby magazín, Zahrádkářská poradna, Příběhy lidí z našeho kraje, reportáže ze zajímavých akcí a ze života lidí s handicapy a Pochoutkový rok, to je moje současná práce v rozhlase. Je to práce mnohobarevná, obohacující. Seznamuji se s lidmi, kteří něco umějí a vědí, okouzlí mě a já se to okouzlení snažím předat vám, ve svých příspěvcích.
Dlouhá léta jsme se potkávali v denním vysílání, kdysi jsem úspěšně prošla konkurzem na moderátorku Českého rozhlasu a před tím (v roce 1995) konkurzem do komerčního rádia. Původně jsem byla učitelkou (obor jsem vystudovala na UK v Praze).
V minulosti jsem v rozhlase vytvořila seriály různých zaměření: Hudební abecedy, Mikrofóra nebo Víkendové siesty (rozhovory s osobnostmi kultury nebo sportu). Také seriály pořadů o víně Červený a bílý I. a II., o pivu Vyvalte sudy (s Františkem Richterem jsme pak o pivu napsali knihu Pivo jako křen), o šumivých vínech Bublinky, o lihovinách a destilátech Palírna (všechny získaly ocenění na mezinárodním festivalu gastronomických pořadů Znojemský hrozen). Pro Dvojku jsem připravovala a moderovala hudební pořad Polední hrátky.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany odměnil v roce 2015 můj dokument Poslepu Cenou za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení v rozhlasové kategorii. Dokument získal I. místo.
Miluju svou rodinu, místo, kde žiju (kousek od Máchova jezera), miluju Prahu a náš kraj, svou práci, mám ráda své přátele a dobré lidi obecně. Ráda čtu, fotím, maluju, procházím se přírodou i městem, často sedávám v divadle (jako dlouholetá porotkyně Cen Thálie), jezdím na kole i bruslích a ráda se směju.
Všechny články
-
Meruňkové knedlíky jsou poklad české kuchyně
První psaný recept na ovocné knedlíky se u nás objevil v 17. století. Tehdy byly švestkové a smažené. Až poté se na talířích začaly objevovat vařené.
-
Vodicí pes je pracující pes, nerušte ho. Nemluvte na něj, nehlaďte ho a už vůbec ho nekrmte
Vodicí pes dokáže svého nevidomého člověka doprovodit tam, kam potřebuje. Vyzná se v ulicích města, rozpozná překážky a nebezpečí, ví, co je potřeba obejít.
-
Kdo nebo co způsobuje vady na kráse u dozrávajícího ovoce?
V létě si pochutnáváme na pestrobarevné směsici ovoce ze zahrady. Nad vzhledem některých plodů by ale člověk zaplakal.
-
Opadavé, neopadavé, kvetoucí nebo s jedlými plody. Které rostliny můžeme nechat pnout po pergole?
Pergola se může stát nejen příjemným posezením, ale i úkrytem před sluncem či zvědavými sousedy. K estetičnu přispívá i výběr rostlin. Které vybrat a jak o ně pečovat?
-
U valchy jako za časů našich prababiček: mydlice vypere, levandule ovoní, červená řepa obarví
Výběr prostředků k praní prádla je téměř nekonečný. Naše prababičky ale takovou nabídku neměly. Jejich prací prášky a aviváže rostly na zahradě, na louce nebo v lese.
-
Vladimír Novák se léta věnuje specifickému divadlu. Navíc je velký sportovec, skály zlézá od mládí
V Rynholci u Rakovníka žije pedagog DAMU Vladimír Novák. Prohlížíme si jeho šestou knihu s tématem specifického divadla. Pan Novák má ale mnoho dalších koníčků.
-
Jak pomoci okurkám, rajčatům nebo paprikám, které pěstujeme v nádobách, k bohaté úrodě?
Zelenině pěstované v nádobách se dobře daří pod střechou na jižní nebo západní straně. Nesmíme je ale zapomenout pravidelně zalévat.
-
OBRAZEM: Gabriela Junášková z Kralup nad Vltavou sbírá náprstky. Má jich už přes šest tisíc
Klub sběratelů kuriozit ocenil sbírku její sbírku malých pomůcek z kovu, keramiky, porcelánu, dřeva, textilu, kůže, korku, skla a dalších materiálů titulem „pozoruhodná“.
-
Ředitel Muzea zemědělské techniky Vladimír Michálek je pyšný na stroje, které v Čáslavi vystavují
Vladimír Michálek je ředitelem Národního zemědělského muzea – Muzea zemědělské techniky v Čáslavi. Zemědělské stroje a technika obecně ho lákaly odmalička.
-
Toustový chléb z velkých pekáren mívá pravidelný tvar, ten řemeslný si ‚nasazuje čepici‘
Chléb si lidé opékali už od starověku, nejprve na ohni, pak na kamnech a od začátku 20. století v toustovači.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »