Pavla Gomba: Pomáhat dětem, to je moje „zdravá závislost“. Nikdy mě to nepřestane bavit a motivovat

8. leden 2021

V pátek 8. ledna 2021 přivítala v živém vysílání z rozhlasového studia Lada Klokočníková Pavlu Gombu, ředitelku UNICEF (Dětského fondu OSN) v České republice. 

Ing. Pavla Gomba pochází z Ostravy. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor finance a řízení lidských zdrojů. Po absolvování vysokoškolského studia pracovala na dánském velvyslanectví a pak v nizozemské obchodní komoře.

Pavla Gomba v Bhútánu

Pro UNICEF (Dětský fond OSN) se angažuje už přes 20 let, v současnosti jako výkonná ředitelka české pobočky. Hovoří plynně anglicky, francouzsky a italsky, a jak říká, pozdravit a poděkovat umí také v několika exotických dialektech.

Před několika lety vydala příběhy dětí z Afriky a Asie, které soustředila do knihy s názvem Slyšíte nás?

UNICEF (Dětský fond OSN) je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje.

Čtěte také

Pracuje s místními komunitami i vládami ve 157 zemích světa, aby těm nejpotřebnějším poskytl okamžitou humanitární pomoc i dlouhodobý rozvoj v oblastech zdravotní péče, vzdělání a ochrany dětí. Celosvětová působnost mu umožňuje široce využít znalostí a zkušeností spojených s pomocí dětem, zatímco stálá přítomnost v místech pomoci znamená, že je fond připraven okamžitě zasáhnout v případě potřeby (85 % všech pracovníků UNICEF pracuje přímo v oblastech, kam pomoc směřuje).

Programy na pomoc dětem nejsou financovány z rozpočtu OSN, ale výhradně z dobrovolných příspěvků a prodeje pohlednic a dárkového zboží s logem UNICEF.

Český rozhlas Hradec Králové obdržel děkovný certifikát UNICEF

Veškerá činnost UNICEF je vedena přesvědčením, že péče o děti a jejich zdravý vývoj (výživa, přístup k nezávadné vodě, očkování, vzdělávání, ochrana dětí před jakýmkoliv vykořisťováním) jsou základní podmínkou rozvoje lidstva.

UNICEF byl založen s cílem podílet se na vymýcení překážek, které staví dětem do cesty chudoba, násilí, nemoci a diskriminace. Jsme přesvědčeni, že společně můžeme přispět k šíření lidskosti.

Spustit audio

Související