Pažitka a medvědí česnek: Jak prospívají lidskému organismu?
Také si rádi pochutnáváte na tvarohu s pažitkou či s medvědím česnekem? Potom vězte, že tím ohromně prospíváte svému tělu.
„Vždycky, když půjdete do krámu pro vitamíny, je lepší sáhnout po té pažitce – je v ní totiž neuvěřitelné množství vitamínů...“ upozorňuje bylinkářka Dana Stříbrná.
Pokud tedy podle ní sníme denně lžičku pažitky v jakémkoliv pokrmu, máme vystaráno. Nejen že je nejzdravější, ale také se dá velmi jednoduše pěstovat.
Zdravý je také medvědí česnek, který je stravitelnější alternativou k tomu klasickému. Má nejen výborný vliv na trávení, ale také čistí střeva od parazitů a pomáhá proti žaludečním vředům. Funguje také při nachlazení – nejlépe v syrovém stavu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.