Pět v pralese, Těškovické jaro, Májovák ve Studiu 1... Vyberte si z našich tipů

22. únor 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pět v pralese
V kopřivnickém Lašském muzeu je k vidění výstava fotografií nazvaná Pět v pralese. Prezentuje díla Ladislava Čevely, Pavla Dvořáka, Kateřiny Hudečkové, Dalibora Kvity a Petra Sochy, která pořídili v průběhu jednoho deštivého víkendu v beskydském pralese Mionší. Výstava trvá do 17. března.

Čtěte také

Malý princ Elišky Podzimkové v Ostravě
To je pozvánka do prostor historické Vily Hanse Ulricha v centru města, kde je k vidění výjimečná interaktivní instalace s rozšířenou realitou. Světově uznávaná multimediální umělkyně vytvořila tajuplný svět kombinací fotografií a ilustrace. Výstava je k vidění do začátku června.

Pátek 23. února

Bez humoru není legrace
To je pořad Jiřího Vondráka, písničkáře, dokumentaristy, režiséra a spisovatele, se kterým vystoupí v Čítárně a kavárně Avion v Českém Těšíně. Těšit se můžete na jeho film, hudbu i poutavé povídání nejen o Jiřím Suchém. Show začíná v 17 hodin.

Kryštof v Garage
Do Garage Clubu v Ostravě vás pozveme na koncert kapely Kryštof v rámci tour Život je krásný. Začíná v 19 hodin.

Bratři Ebenové v Krnově
Do Krnova můžete zajet na koncert Bratří Ebenů. Koná se v 19 hodin v Kofola Music Clubu Krnov.

Jan Hlucháň v Hudebním bazaru
Ve 20 hodin začíná v Hudebním bazaru v Ostravě koncert písničkáře Jana Hlucháně z Valašského Meziříčí, který kombinuje folk a pop. A zahraje taky Karel Jura trio, kapela složená z muzikantů z Rožnova pod Radhoštěm.

Sobota 24. února

Těškovické jaro
V sobotu začíná 67. ročník divadelní přehlídky Těškovické jaro. V 19 hodin v kulturním domě v Těškovicích se představí Mokrolazecká divadelní činohra s představením Dobytí severního pólu – z pera autorů Zdeňka Svěráka, Ladislava Smojaka a Járy Cimrmana.

Divadelní přehlídka Těškovické jaro nabídne v následujících týdnech celkem pět představení různých divadelních souborů nejen z Moravskoslezského kraje, které do kulturního domu v Těškovicích přivezou převážně komedie.

České korunovační klenoty v Ostravě
Na Slezskoostravský hrad se můžete vydat na výstavu České korunovační klenoty na dosah. Vystaveny jsou mistrovské repliky českých korunovačních klenotů – jejich autorem je jeden z nejlepších českých a evropských zlatníků Jiří Urban.

Na výstavě České korunovační klenoty na dosah

Velké maškarní dovádění s piráty
Do Kulturního domu v Budišově nad Budišovkou můžete s dětmi zajít na Velké maškarní dovádění s piráty. Program Střediska volného času plný soutěží, her, s diskotékou i tombolou začíná ve 14 hodin. Masky mají vstup zdarma.

K. M. Tichá a Bandjeez ve Stounu
Kateřina Marie Tichá a Bandjeez na koncertě v Hudebním klubu Stoun ve Frýdku-Místku představí své nové album. Koncert začíná ve 21 hodin.

Špacír po Petřvaldě
To je pozvánka na komentovanou procházku po zapomenutých místech v Petřvaldě. Tématem je voda ve městě. Sraz je v 9 hodin před knihovnou, procházka končí u kulturního domu.

Neděle 25. února

Ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava vás od 17:00 čeká koncert Symfonického dechového orchestru Májovák Karviná s šéfdirigentem Filipem Urbanem. Na programu zazní díla Antonína Dvořáka, Vincenta Davida a Richarda Strausse. Orchestr zahraje v komorním obsazení a koncertem provede Daniela Valová, která si pro vás připravila i několik zajímavostí.

Čtěte také

Dětský maškarní ples v Hlučíně
Sbor dobrovolných hasičů Hlučín ve spolupráci s organizací Sport a kultura pořádá Dětský maškarní ples. Začíná ve 14 hodin v hlučínském kulturním domě.

Klauni z Balónkova v Služovicích
Do Služovic na Hlučínsku můžete zavítat na maškarní ples. Akci s názvem Klauni z Balónkova pořádá Sdružení maminek Služovice a Vrbka a Obecní úřad Služovice. Začíná ve 14:30 v kulturním domě.

Ochotníci v Kobeřicích
Štěpánkovický ochotnický spolek zve na představení s názvem Do hotelu ne! Koná se v 15 hodin v sále Obecního domu Kobeřice.

Cestovatelská beseda s promítáním
Středisko volného času Domek v Petřvaldě zve na cestovatelskou besedu s promítáním s Veronikou Motúzovou. Nese název Od severu po jih. Dozvíte se, jak se žije v Norsku a ve Španělsku. Akce začíná v 15 hodin.

autoři: Petra Štrymplová , tif
Spustit audio