Po zimě pokračuje oprava Sokolské ulice v centru Liberce. Uzavřená má být do konce srpna

18. březen 2024 09:14

Sokolská ulice v Liberci je od 18. března 2024 opět uzavřená. Po zimní přestávce pokračuje její rekonstrukce. Řidiči i cestující veřejnou dopravou musí počítat s omezeními, která by měla trvat do konce prázdnin.

Sokolská ulice v Liberci je kvůli opravám uzavřená (březen 2024)

Jedna z hlavních ulic v Liberci, Sokolská, je od pondělí 18. března zavřená. Práce na její obnově začaly na podzim 2023. Přes zimu je ale stavaři přerušili. V další etapě oprav stavaři zrekonstruují úsek mezi křižovatkami se Zhořeleckou a Pastýřskou ulicí.

Úplná uzavírka silnice by měla trvat do konce srpna 2024. Stejně jako před přestávkou, budou motoristé jezdit po objízdných trasách. Objížďka vede kolem radnice, Železnou ulicí na Sokolovské náměstí a potom do Chrastavské ulice.

Uzavírka ovlivní taky průjezd Frýdlantskou ulicí, v křižovatce se Sokolskou je slepá, výjezd je v ulici Tovaryšský vrch. Přesunula se i parkovací místa obyvatel Frýdlantské ulice, a to na placené parkoviště pod libereckou základní uměleckou školu.

Sokolská ulice v Liberci je kvůli opravám uzavřená (březen 2024)

Změny čekají i cestující veřejnou dopravou. Autobusy neobsluhují zastávku U Dvora, kterou dopravní podnik nahradil zastávkou v Krajinské ulici. Mimo provoz je zastávka Sokolská most. Místo ní můžou cestující využít zastávku Náměstí doktora Edvarda Beneše. Stejně jako pro auta je i pro autobusy připraveno několik objízdných tras.

Podle náměstka libereckého primátora Jiřího Janďourka za Starosty pro Liberecký kraj se město společně s Libereckým krajem novou podobou Sokolské ulice inspirovalo v zahraničí. Jízdní pruhy budou oddělovat vysázené stromy. Nově budou na silnici taky pruhy pro cyklisty a parkovací místa. Modernizace se týká i veřejného osvětlení a zastávek pro MHD.

Za přestavbu Sokolské město a kraj dohromady zaplatí skoro 66 a půl milionu korun. Časem na ni navážou i větší úpravy přilehlého Šaldova náměstí a Jablonecké ulice.

Spustit audio

Související