Řízením hradecké policie je od dubna pověřen náměstek Karásek

30. březen 2016

Řízením královéhradecké policie je od 1. dubna pověřený současný náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování hradeckého policejního ředitelství Jiří Karásek. Dosavadní ředitel hradeckých policistů Martin Červíček policii ke konci března opouští, protože se v lednu stal lídrem kandidátky ODS pro krajské volby v hradeckém kraji.

Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého je zmocnění náměstka Karáska řízením krajského ředitelství dočasným opatřením.

"Nejprve bude nabídkové řízení na nového ředitele, v případě, že bychom v první kole nevybrali, tak bychom přikročili k výběrovému řízení," řekl Tuhý.

Policejní prezident také řekl, že v současné době má hradecký kraj mnoho kvalitních lidí. "Budeme se snažit oslovit lidi i tady z tohoto regionu, samozřejmě prostor pro nabídkové řízení mají i zástupci jiných regionů a krajů," uvedl Tuhý.

Policejní prezident Tomáš Tuhý (vpravo) s dosavadním ředitelem hradeckých policistů Martinem Červíčkem

Pokud se podaří vybrat nového ředitele v nabídkovém řízení, mohl by do funkce podle Tuhého nastoupit nejpozději k 1. červnu.

„My budeme nabídkové řízení vyhlašovat. Vždy je minimálně měsíc na to, abychom mohli tyto lidi oslovit. Pak můžeme pokračovat podle toho, zda bude vybrán, nebo ne. Předpokládáme, že nejpozději k 1. červnu by tato pozice mohla být obsazena,“ řekl Českému rozhlasu Tuhý, který dnes také Červíčkovi poděkoval za jeho působení v čele hradeckého kraje.

Červíček slouží u policie přes 25 let, v minulosti vedl dopravní policisty nebo šéfoval policistům v hlavním městě. Od roku 2012 do roku 2014 byl policejním prezidentem. Z funkce byl odvolán v důsledku dvojvládí v čele sboru, které nastalo poté, co soud zastavil stíhání předchozího policejního prezidenta Petra Lessyho obviněného ze zneužití pravomoci. Vedení policie v hradeckém kraji se Červíček ujal v březnu 2014.

autor: zen | zdroj: ČTK
Spustit audio