Rusko vyzývá olympioniky, aby ignorovali hrozby teroristických útoků v Soči

23. leden 2014
Zprávy

Olympionici se podle Ruska nemusejí obávat hrozby teroristických útoků v Soči. Olympijské výbory několika evropských zemí a Spojených států v posledních dnech dostaly výhrůžné emaily poté, co ruská policie oznámila, že hledá tři ženy podezřelé z toho, že v Soči připravují atentáty.

"Zprávy o tom, že některé olympijské výbory dostaly přes internet hrozby, považujeme za provokaci. Doporučujeme našim zahraničním kolegům, aby tomu nevěnovali pozornost. Přijali jsme všechna nutná bezpečnostní opatření a bezpečnost zajistíme," ujišťoval šéf ruského olympijského výboru.

Hrozby teroristickým útokem a bezpečnostní omezení ale mají vliv na prodej vstupenek. Sportoviště jsou zatím vyprodána jen ze dvou třetin.

Na sníženou poptávku po vstupenkách mají vliv i restriktivní opatření, která organizátoři chystají. Na sportoviště se nedostanou diváci s většími bubny, vuvuzelami či v maskách. Nejznámější český maskovaný fanoušek Fantomas ale přesto do Soči fandit hokejistům pojede.

„Chystám se do Soči, mám nějaký plán, který nevím, jestli se podaří uskutečnit. Ale ten nemůžu prozradit, momentálně.“

„Samozřejmě ten zákaz bude Fantomas respektovat, to nebude určitě rozhodující. Kdyby se to nepodařilo, tak určitě tam nebudu plakat. A jedu tam jako fanoušek, podpořit - i samozřejmě bez masky - naše hokejisty,“ nastiňuje své plány před startem zimních olympijských her Fantomas.

autoři: pka , nov
Spustit audio