Tomáš Magnusek: Na život se nesmíte přestat usmívat. Ani když už to někdy moc nejde a docela i bolí

19. únor 2021

Pojďme chvilku počítat. 11 celovečerních filmů, tři seriály, natáčení prvního on-line projektu Sedmá brána. To je bilance posledních 11 let bývalého učitele, který si začal bez filmové školy, praxe a peněz plnit svůj životní sen. 

Režisér Tomáš Magnusek je hostem Lady Klokočníkové v pátek 19. února 2021 po 10. hodině v rozhlasovém studiu.

Táta vždycky říkal, že mám štěstí a nevím do čeho jdu. Kdybych to prý věděl, rozmyslím si to.
Tomáš Magnusek, režisér

Tomáš Magnusek vystudoval Evangelickou akademii v Náchodě a v roce 2004 začal pracovat ve školství. Je autorem publikací Ještě jsme tady... (2004), Stateční Češi (2007) a Pamětnice (2009). Od roku 2007 je členem české Obce spisovatelů.

Čtěte také

V únoru 2009 začal společně se svými přáteli a rodinou připravovat realizaci snímku Pamětnice. K Pamětnici napsal scénář a začal zajišťovat finanční prostředky pro natáčení tohoto snímku. Ve filmu hraje jednou z hlavních rolích.

Dalším filmem byl Školní výlet, poetická komedie o cestě osmdesátiletých seniorů do lázní, která sebou nese celou řadu nevídaných překážek.

Natočil také snímek Bastardi, drama z prostředí speciálního školství s hvězdným obsazením.Tento film se dočkal dokonce už dvou pokračování a světlo světa tak spatřili také Bastardi 2 a 3.

A v Ratibořicích vzniklo díky Tomáši Magnuskovi první herecké muzeum v Čechách s názvem Viktorka.

„Zprvu bláhový, leč potenciálem nabitý nápad, zasáhl hlavně mou rodinu, která si díky tomu sáhla na dno nejen fyzických sil. Ne jinak tomu bylo od začátku u kamarádů, přátel a pár nadšenců. Postupem krátkého času přibylo několik firem, podnikatelů, řemeslníků, bez kterých by tento projekt zůstal pouze v mé hlavě nebo na papíře. A jim patří opravdový a hluboký dík. Při vstupu do objektu je všem věnovaná zeď slávy a díků," říká Tomáš Magnusek.

Návštěvníkům je k dispozici muzeum, restaurace, víceúčelový sál, pokoje hotelového typu a zázemí pro hosty. U budovy vznikl rovněž první chodník slávy a připravuje se herecká alej, která bude připomínat osobnosti, které už nejsou mezi námi.

Nedílným doplňkem muzea je stylová restaurace. Ta má koncept tradiční české kuchyně. Účelem tohoto počinu je naplnění pohodových výletů do kraje Boženy Němcové.

Herecké muzeum Viktorka
se stalo turistickou zajímavostí nejen v Ratibořicích, ale minimálně v celé České republice. Návštěvníkům je k dispozici muzeum, restaurace, víceúčelový sál, pokoje hotelového typu a zázemí pro hosty. U budovy vznikl rovněž první chodník slávy.

Spustit audio

Související