Učím se být tatínkem a někdy je to boj, přiznává herec Kamil Halbich

28. červenec 2021

Otcem se stal relativně pozdě, ale o to se cítí šťastnější. „Jsem pozdní tatínek. Přihodilo se mi to ve čtyřiceti šesti letech,“ připomíná v Blízkých setkáních.  Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Matějovi je osm a půl a mám ho strašně rád, i když je to zlobidlo největší. Říkám mu stodůlecký vejlupek,“ vypráví spokojeně. „Já se to tatínkovství učím každý den. Někdy je to boj a nemůžu říct, že bych si to pokaždé užíval. Kluk si vyznačuje hranice kam až může, takže kolikrát je to o nervy. Ale je to můj mazlík úplně největší,“ rozplývá se.

Přál by si, aby se i Matěj stal hercem? „Ať si vybere sám, já ho od toho odrazovat nebudu. Je to extrovert, hrozně komunikativní a nestydí se. Takže to předurčení by tam bylo. Ale jestli ho to bude bavit, to nevím,“ krčí rameny Kamil Halbich.

Golf

Protože je sám vášnivým golfistou, koupil hole i svému synovi, který už trénuje tři roky. „Baví ho to,“ popisuje a dodává, že by si přál, aby brzy začal zjišťovat, jakou tato hra skýtá zábavu.

Kamil Halbich má golfové hole i v herecké šatně. „Výhoda je ta, že tam máš ze tří stran zrcadla a můžeš si kontrolovat pohyb. Samozřejmě bez míčku,“ žertuje herec.

Co dělá, když má při představení tzv. okno? Vrací se rád do rodného Liberce? Má kladný vztah k rozhlasovému mikrofonu? Těší se na natáčení audioknih?

autoři: Jan Kovařík , eh

Související