V ústeckém Hraničáři se 22. listopadu koná charitativní Movember party

22. listopad 2023 15:54

Veřejný sál Hraničář v Ústí nad Labem bude od 19:00 patřit mužům. Uskuteční se tam vůbec poprvé osvětová kampaň s názvem Movember party, která má upozornit na zdravotní rizika u mužů.

„Podobnou akci každoročně podnikáme pro příznivce a podporovatele hnutí Movember, ale letos je to poprvé v Hraničáři. Přáli bychom si, aby přišli i ti, kteří se o této akci a myšlence chtějí dozvědět víc,“ přibližuje jeden z organizátorů večerní akce Marek Plch.

Kromě osvěty a informací o mužských zdravotních problémech čeká na návštěvníky Hraničáře hudební a kulturní program.

„Na akci budou také dva urologové, se kterými bude možné probrat, jak taková prohlídka u lékaře vypadá nebo jaké je správná prevence. Dá se s nimi rovnou i naplánovat termín preventivní kontroly,“ doplňuje Plch.

Problémem českých mužů totiž často bývá to, že podceňují a zanedbávají prevenci. „Ví se, že rakovina mužských pohlavních orgánů je strašákem, o kterém se mezi muži málo hovoří – je proto potřeba zbavit muže strachu a předsudků, o to se snaží i naše akce,“ uzavírá Marek Plch.

Peníze, které se na této osvětové akci vyberou, jdou na další prevenci a výzkum zdravotních problémů u mužů. Zájemci, kteří chtějí tuto myšlenku podpořit, se mohou zaregistrovat na webových stránkách Movemberu nebo přispět přes člena, který už je v této skupině registrován.

autor: Milan Král
Spustit audio

Související