Vadil mu štěkot psů na sídlišti. Otrávenými návnadami ale mohl ohrozit životy dětí

15. září 2023

Seznámíme vás s případem muže, který nemá rád domácí mazlíčky. Na sídlišti v Ostravě-Dubině proto brzy ráno rozhazoval nějaký čas návnady s jedem anebo s malými hřebíky s cílem zabít co nejvíce štěkajících psů.

„Obviněný muž měl své jednání opravdu sofistikovaně připravené. Naštěstí majitelé těch čtyřnohých mazlíčků byli ve většině případů obezřetní,“ říká policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že naštěstí žádný pes nezemřel.

Policie následně i díky záznamům z kamerového systému pachatele vypátrala. Šedesátiletý muž byl obviněn z trestného činu týrání zvířat, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení. Je stíhaný na svobodě.

V souvislosti s tímto případem policejní mluvčí upozorňuje na to, že člověk, který se rozhodne takto vzít spravedlnost do svých rukou, může ohrozit i lidské životy.

„Může se stát, že to může vzít do rukou dítě. Malé děti prostě berou ze země věci, ochutnávají to a možná ani ten člověk si neuvědomí, jaké to mohlo mít následky opravdu tragické až fatální pro to malé dítě,“ uzavírá Michalíková.

autor: Artur Kubica
Spustit audio

Související