Výlety mají před sebou osmý rok. Jaký bude?

8. březen 2011

Když se poprvé tým Výletů vydal na cesty za svými posluchači, bylo to vedle slušné propagace i milé zpestření našeho života. A všichni jsme to putování se stanem, autem a přívěsem brali jako záležitost s jepičím životem.

Jenže ono se ukázalo, že je to projekt životaschopný ve kterém se dá za malé peníze udělat velká propagace. Za těch 7 let, které má náš tým za sebou, kolem nás neprošly desetitisíce, ani statisíce lidí, ale miliony. A to nepřeháním. Zkuste počítat sami. Kdyby jen kolem nás na každé akci prošlo pět, deset někdy i dvacet tisíc lidí. Za rok postavíme propagační stan tak 40krát a to si teď ještě vynásobte sedmi roky.

Letos se tedy vydáváme na cesty už po osmé. A pokud se ptáte, jaký bude ten letošní rok, musím odpovědět, že náročný.

Výlety s Českým rozhlasem 2 - Praha, moderátor Pavel Kudrna

Možná, že ten název je zavádějící: Výlety. Jenže výlety v pravém slova smyslu to jsou jen pro návštěvníky té které akce. Přijdou, podívají se po stáncích, posedí před pódiem, něco snědí, případně nakoupí a zajdou i k nám, kde se dozvědí mnoho zajímavého o stanici, lidech i celém Rozhlase. A odnesou si malý nebo větší dárek či výhru v soutěži.

Jenže pro nás, tzv. z druhé strany, to znamená ráno vstát v 6:00 hodin (to abychom byli včas na místě), hodit do sebe rychle snídani, všechno postavit, složit, prostě připravit taki, aby v 8:00 či 9:00 hodin bylo všechno hotovo k uvítání prvních posluchačů. A pak komunikovat s návštěvníky až do večera, kdy se musí všechno zase sbalit a to nás mnohdy čeká i několikahodinová cesta zpátky.

Jiří Kokmotos

Přesto se každý rok snažíme vymyslet něco nového. Loni byly velice úspěšné „telemosty“, kdy jsme od stanu volali známým osobnostem a veškeré povídání s nimi bylo slyšet z reproduktorů přímo u stanu. Takto si mohli posluchači povídat se známými lidmi, což pro některé znamenalo splnění celoživotního snu.

Pavel Kudrna s Marcelou Uhlíkovou - mluvčí zahrady

Letos nás čeká jedna významná novinka. Z každého Výletu nabídneme nejen krátké živé vstupy do vysílání Dvojky ČRo, ale sobotu co sobotu, od 14:00 hodiny, živé vysílání přímo od našeho stanu. V 60. minutách povíme, co zajímavého se na místě odehrává, nabídneme rozhovory se zajímavými lidmi, reportáže z okolí, místní hudbu i soutěže.

Posluchači u svých přijímačů tak budou mít skvělou možnost navštívit zajímavé akce, aniž by opustili pohodlí svých domovů. Nebo naopak, mnohé nalákáme k návštěvě, nebo přímo k osobnímu setkání u našeho stanu, na což se velmi těšíme.
Kde nás letos najdete, se dozvíte na webové adrese www.rozhlas.cz/vylety.

Výlety s Dvojkou

Pavel Kudrna, za tým Výletů Dvojky Českého rozhlasu

autor: pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka