Výsledky voleb do senátu v našem kraji. Český rozhlas chystá před 2. kolem předvolební duely

3. říjen 2020 19:17

Do Senátu, horní komory Parlamentu České republiky, se v Královéhradeckém kraji volilo v 1. kole ve třech obvodech: Hradec Králové, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou. Přinášíme vám konečné výsledky.

Obvod Hradec Králové

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Hradec Králové postoupili Jiří Mašek za Hnutí ANO a Jan Holásek, nezávislý kandidát za HDK. Voleb se zúčastnilo necelých 43 procent voličů, o hlasy usilovalo 11 kandidátů.

Výsledky voleb do Senátu ve volebním obvodě Hradec Králové

Obvod Trutnov

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Trutnov postoupili senátor Jan Sobotka, kandidát za STAN a Jan Jarolím za Hnutí ANO. Voleb se zúčastnilo přes 37 procent voličů, o hlasy usilovalo 4 kandidátů.

Výsledky voleb do Senátu ve volebním obvodě Trutnov

Obvod Rychnov nad Kněžnou

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Rychnov nad Kněžnou postoupili senátor Miroslav Antl, kandidát ZA OBČANY a Jan Grulich za TOP 09. Voleb se zúčastnilo necelých 39 procent voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů.

Výsledky voleb do Senátu ve volebním obvodě Rychnov nad Kněžnou

Kompletní výsledky Senátních voleb v České republice najdete na webu iROZHLAS.cz

Český rozhlas Hradec Králové připravuje pro posluchače v příštím týdnu předvolební duely kandidátů, kteří postoupili do druhého kola voleb do Senátu. To se uskuteční v pátek 9. a v sobotu 10. října.  

autor: baj
Spustit audio