Zpěvák David Deyl: Chci pomáhat hudbou. Busking a hraní na ulici, to je velká frajeřina

23. listopad 2018

Pátečním hostem Lady Klokočníkové byl 23. listopadu od 10:00 hodin v přímém přenosu z radiokavárny v Havlíčkově ulici zpěvák David Deyl. Patron zebřičky Deyly v Safari Parku Dvůr Králové a také vítěz Ceny internetu v anketě posluchačů Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku.

David Deyl se nedávno rozhodl koncertem pomoci dětem ulice. V Obecním domě v Praze uspořádal v říjnu charitativní koncert pro Projekt Šance. Zazněly na něm nejkrásnější a nejznámější melodie ze světových muzikálů.

O nápadu udělat takový koncert rozhodlo setkání Davida Deyla s László Sümeghem, ikonou dětí a mladých lidí žijících na ulici. „Vyprávěl mi příběhy dětí z ulice a dohodli jsme se, že uděláme koncertní program Melodie mého srdce, což je koncertní program z muzikálů. Chci pomáhat hudbou," vysvětluje David Deyl.

Co říká na busking a vystupování muzikantů na ulici? „Dělat to bez vlastních lidí je frajeřina. Já jsem například minulý rok pozval na Kávu s DD asi 50 lidí. Vzali jsme si kávu do kelímku, a já jim v parku zahrál," popisuje.

Malá zebra má jméno Deyla. Svět zvířat vysílal ze Safari Parku Dvůr Králové

Mládě zebry Böhmovy

Narodila se 18. května, je to holka a také zebra Böhmova. A naši posluchači pomáhali najít pro ni jméno. Není to Amálka, Bibi, Cora ani Keily. Malá zebra má jméno Deyla. Jejím patronem je zpěvák David Deyl.

David Deyl je také patronem zebřičky, která se narodila letos 18. května v Safari Parku Dvůr Králové. Naši posluchači pomáhali pro ni najít jméno. Není to Amálka, Bibi, Cora ani Keily. Malá zebra má jméno po něm, je to Deyla!

A v anketě posluchačů Českého rozhlasu Šarmantní osobnost, získal letos David Deyl Cenu internetu, protože zvítězil v internetovém hlasování.

Kdo nejvíc ovlivnil jeho zpěv a hru na piano? Jsou velké umělecké hvězdy přátelské? Jaké singly a videoklipy chystá?

Zpěvák David Deyl byl hostem Lady Klokočníkové

I to se dozvíte ze záznamu rozhovoru s Ladou Klokočníkovou v pátek 23. listopadu z rozhlasové kavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové:

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.