5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Tekutý štrůdl
Doporučoval jsem vám jako tip na grilovací párty zdravý detoxikační drink, vhodný zejména pro nekonečné osvěžení a pro děti. Dnes to bude vyloženě také osvěžující a lahodná chuťovka, ale výhradně pro dospělé. I když její název zní sám o sobě nevinně - tekutý štrůdl.
Ano, dokud jsem ho neochutnal, tak jsem se také spíše usmíval a vůbec jsem netušil, co že se to za tímto názvem skrývá za vtip. Žádný vtip to ale není a doporučuji tento drink nejen jako aperitiv na přivítanou na posezení s přáteli u grilu, ale uchvátíte jím třeba i stanové sousedy v kempu nebo na vodě.
Nechte je hádat, z jakých je ingrerdiencí a je jen na vás, zda jim tento recept prozradíte.
Tak tedy, recepis na osvěžující a lahodný tekutý štrůdl zní:
Smíchat ½ rumu s 1 litrem jablečného džusu. Poté přidat špetku mleté skořice, která samozřejmě ve štrůdl nesmí chybět. Pak už jen pořádně promíchat, přelít do 1 a ½ litrové PET láhve a řádně vychladit.
Ať díky tomuto štrůdlu masíčko na té vaší grilovačce nespálíte. Ať vám chutná a na zdraví!
Související
-
Rád usínám s úsměvem na tváři, směje se reportér Ladislav Hruška
V pátek 3. listopadu byl Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní reportér Ladislav Hruška, známý také...
-
Jak vybrat maso? Zvolit libové nebo prorostlé? Grilování vás...
Radioporadna - Jak vybrat maso na gril? Je lepší maso z býka nebo z krávy? Zvolit libové nebo prorostlé? Jak poznám vyzrálé maso? - Jan Šlesingr, jednatel firmy MAS...
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.