62. Zlatá přilba v našem vysílání

30. září 2010

Letos si vítěz odveze trofej v podobě zlaté přilby už po dvaašedesáté. Program na svítkovském plochodrážním oválu bude velmi bohatý – tradiční Zlatá stuha se pojede místo v sobotu už v pátek, v sobotu tu pak bude k vidění závěrečný závod světového šampionátu juniorů. A v neděli pak bude následovat tradiční souboj o cennou trofej.

Páteční program začne v 15 hodin tréninky, závody o Zlatou stuhu se rozjedou v 17 hodin. Letos to bude už 36. ročník tohoto závodu, ze kterého vzešla celá řada skvělých závodníků, kteří se pak dokázali prosadit i v závodu o Zlatou přilbu.

Sobotní program má start ve 12:30, jede se poslední závod ze seriálu mistrovství světa juniorů, které se poprvé jede právě na tři závody a vrchol a korunovaci nového šampiona uvidí pardubičtí diváci. A od 16:30 jsou pak na programu první jízdy týkající se nedělní Zlaté přilby.

Neděle je pak jasně v režii soubojů o 62. Zlatou přilbu. Program začíná ve 12:30, nejdříve to bude slavnostní nástup a pak už budou následovat jízdy. Finále je na programu krátce po 16. hodině.

O všem vás budeme informovat v našem vysílání, v pátek a v sobotu bude na závodišti kolega Miroslav Janovský, v neděli Ota Gutwirth. Připraveny jsou živé vstupy jak do zpravodajských relací, tak do vysílání Českého rozhlasu Pardubice, v neděli uslyšíte finalový závod v přímém přenosu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.