Africké dny v Safari Parku Dvůr Králové: hudba, tanec, pitím kávy přispějete na záchranu zeber

28. červenec 2023 22:39

V pondělí 24. července začaly v Safari Parku Dvůr králové oblíbené Africké dny. Ředitel safari parku představil novinky z projektů záchrany přírody v Africe a novou kávu, jejíž konzumací mohou lidé podporovat ochranu zeber v Ugandě. Až do neděle na příchozí čeká pestrá směs africké kultury, gastronomie a všeho dalšího, co k Africe patří. 

Čtěte také

Přehlídku Africké dny odstartovalo představení posledních novinek na poli záchrany druhů v Africe, které se safari park intenzivně věnuje v rámci svých projektů in-situ.

Veřejnosti je sdělil ředitel safari parku Dvůr Králové Přemysl Rabas. „Stěžejními projekty zůstávají nesmírně úspěšní Nosorožci do Rwandy pro nosorožce dvourohé i BioRescue na záchranu nosorožce bílého severního s přelomovými událostmi poslední doby. Nově připravujeme i projekt na ochranu lvů, stále intenzivněji se věnujeme bongům horským a také zebrám bezhřívým.“

Přemysl Rabas na místě představil spolu s hosty i zajímavou novinku léta 2023: kávu Safari Coffee, jejíž konzumací mohou lidé podpořit právě záchranu zeber bezhřívých v Ugandě.

Představení kávy doprovodila i ochutnávka. Pro stovku prvních hostů byla navíc ke kávě zdarma také dobrota v podobě klasického afrického řezu. Vychutnat si lahodný zákusek mohli všichni při poslechu originální africké hudby nebo sledováním severoafrických tanců s arabskými kořeny.

Ukázky kultury obohacené četbou afrických pohádek pokračují po celý týden. V pátek v 15 hodin africké pohádky četli herci oblíbeného seriálu ZOO z prostředí safari parku, kteří se po skončení zájemcům také podepisovali. Fanoušci se těšili na Michaelu Pecháčkovou, Michaelu Petřekovou a Roberta Urbana.

Čtěte také

Víkend patří Velkému africkému tržišti. To nabídne od 9 do 16 hodin dobroty, módu, košíky, originální dekorace a další zboží a novinky z Afriky. Nákupem všech dárků a drobností lidé podporují ochranu zvířat v Africe. Milovníky zvířat nadchnou každý večer jízdy Večerního safari se zkušeným průvodcem.

Zajímavosti o Africe, afrických zvířatech a „jejich“ lidech mohli celý týden poslouchat i všichni, kdo se do safari parku nedostanou. Od pondělí 24. července do pátku 28. července vždy po 9. hodině ranní vysílal Český rozhlas Radiožurnál přímo ze safari parku oblíbený hodinový pořad Host Lucie Výborné.

V pátek 28. července z areálu navíc vysílal i partner Safari Parku Dvůr Králové, Český rozhlas Hradec Králové.

autoři: Dana Voňková , baj
Spustit audio

Související