Armáda odchází z pardubického letiště postupně

11. duben 2003

Armáda opustí pardubické letiště postupně během několika let. Vojáci ale počítají s tím, že i v budoucnu budou letiště využívat například formou charterových letů. Pracovnice ministerstva obrany Katarína Mocková upřesnila

"Současný letecký útvar v Pardubicích bude zrušen k 31. prosinci letošního roku. Jako jeho nástupce vznikne Správa letiště k prvnímu dnu 2004. Na konci roku 2005 proběhne postupné předání letiště a zabazpečovacích služeb městu Pardubice. Počítá se, že letiště od prvního května 2003 zhruba až do 30. listopadu 2003 bude využívat útvar Čáslav a to z důvodu výluky letiště Čáslav a taktéž ze stejného důvodu letecký útvar Náměšť. Po prvním lednu 2006 při provozování letiště města předpokládá se, že armáda České republiky bude využívat toto letiště za poplatky."

letiště Pardubice
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.