Auto už vám neodtáhnou, na čištění ulic upozorní SMS

22. březen 2015

Blokovému čištění ulic v Pardubicích často překážejí auta, někteří řidiči totiž ani přes výrazné dopravní značení své vozy nepřeparkují. Služby města nabízejí zájemcům, že je na úklid vybrané části města upozorní. Stačí se jen zaregistrovat na webu cisteniulic.cz.

„Zjednodušeně služba funguje tak, že po registraci je zájemce o připravovaném blokovém čištění informován buď SMS, nebo emailem. Samozřejmě v průběhu té sezóny některý řidič značku přehlédne a v podstatě ty odtahy musíme provést,“ říká mluvčí Služeb města Pardubic Světlana Pozníková.

Každý kdo projeví o službu zájem se může zaregistrovat na serveru cisteniulic.cz kde získá veškeré potřebné informace. Zjednodušeně služba funguje tak, že po registraci je zájemce o připravovaném blokovém čištění informován sms nebo emailem. Zbývá dodat, že sms služba je zpoplatněná, zasílání emailové informace je zdarma.

Novou službu pro obyvatele Pardubic připravovala akciová společnost Služby města Pardubic v průběhu loňského roku, tak aby při zahájení letošní sezóny blokového čištění byla plně funkční.

Nezbytné čištění ulic, které představuje komplexní strojní a ruční čištění vozovek, chodníků, parkovišť a cyklostezek se aktuálně rozběhlo. Má odstranit z ulic nepořádek v podobě bláta, písku, prachu, ale i starého listí a trávy, která se zachycuje při krajnicích vozovek.

Odtahová služba v Praze

Čištění zajišťují Služby města Pardubic zametacími vozy, které jsou vybaveny speciálními agresivními kartáči a válcovými košťaty. Úklidová technika vyčistí ve městě okolo 450 km vozovek, chodníků a veřejných prostranství.Problémem při čištění města jsou zaparkovaná auta, která stojí u krajnic vozovek a brání tak plynulému projetí úklidové techniky, a tím dokonalému vyčištění ulic.

Proto se 7 dní před zahájením prací rozmísťuje přenosné dopravní značení s informacemi, kdy a v kolik hodin bude čištění probíhat. Řidiči tak musí svá auta zaparkovat jinde, jinak riskují odtah.

autoři: pta , ba , KAL
Spustit audio