Aviatická pou nejen ve vzduchu ale také na zemi

2. červen 2005

V sobotu a v neděli 4. a 5. června se na pardubickém letišti uskuteční 15. ročník Aviatické pouti. Na návštěvníky čeká bohatý program nejen ve vzduchu, ale i na zemi. Český rozhlas Pardubice totiž po oba dva dny připravil kulturní program, ve kterém si najde "svůj šálek kávy" úplně každý. Letos je program rozdělen do pomyslných tématických bloků, diváci se tak dočkají například folklórního, hudebně-tanečního nebo sportovního bloku. Veškeré dění budou moci návštěvníci letiště sledovat i na velkoplošné obrazovce.

V programu jsou zařazeny vystoupení hudebních i tanečních skupin, atmosféru zpestří temperamentní latinsko-americké tance ale také tance moderní jako break a hip-hop. Své umění předvedou mažoretky a břišní tanečnice. Připraveny jsou ukázky akrobacie na kolech i bojového umění. Děti se celý den budou moci zabavit zajímavými hrami a soutěžemi nebo se podívat na loutkové divadlo. Skutečná lahůdka čeká na dámy i odvážné pány. Mají totiž šanci zdarma změnit svoji vizáž ať se týká účesu, líčení či oblékání. Pozemní kulturní program je postaven tak, aby zaujal celou rodinu od dětí až po jejich prarodiče. Dospělí se tak budou moci bavit a sledovat dění na pódiu, zatímco si děti v jejich blízkosti budou hrát a soutěžit. Program nabídne alternativu i těm, kteří přijdou na letiště pouze jako doprovod nadšenců letadel a létání.

Absolutní novinkou letošní Aviatické pouti je velkoplošná obrazovka, na kterou bude přenášen nejen kulturní program, ale i dění ve vzduchu. "Podařilo se nám zajistit absolutní technologickou špičku a obraz bude jasný a tedy dobře viditelný i na přímém slunci," říká šéfredaktor ČRo Pardubice Martin Kolovratník. "Teď již můžeme jenom doufat, že letošnímu ročníku pouti bude přát počasí," dodává Kolovratník.

Pozemní kulturní program Aviatické pouti je připraven po oba dva dny od 8 do 17 hodin.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka