Až do října bude částečně uzavřen úsek pardubické rychlodráhy

1. červen 2005

Jde o silnici 1/36, kde je nutné opravit most přes Chrudimku. Policie upozorňuje, že touto komunikací projíždí denně zhruba 24 tisíc vozidel a proto je pravděpodobné, že řidiči zaplaví centrum města a bude docházet k dopravním zácpám. Problematický bude zřejmě i provoz na opravovaném úseku od křižovatky Karla IV po křižovatku Dašická, kde policisté očekávají zvýšený počet čekajících vozidel. Další informace k částečné uzavírce sdělil odborný referent odboru dopravy krajského úřadu Bohumil Salaba.

"Částečná uzavírka silnice je na ulici Kapitána Jaroše v Pardubicích. Byla povolena z důvodů realizace rekonstrukce mostu přes Chrudimku v Pardubicích. Byla tam provedena diagnostika mostu, která ukázala, že je most ve špatném technickém stavu, a proto ředitelství silnic a dálnic přistoupilo k rekonstrukci tohoto mostu. Silniční provoz bude v místě stavby převeden vždy do jednoho jízdního pruhu a řízen signalizačním zařízením. V současné době probíhají na mostě přípravné práce a silniční provoz je zde řízen přechodným dopravním značením."

automobily v zácpě
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.