Basketbalisté Pardubic jsou krok od postupu do finále play-off

9. květen 2014

Počtvrté se mezi sebou v semifinále play-off utkají basketbalisté Pardubic a Prostějova. A pokud dnes v hale Dukla Východočeši uspějí, budou slavit postup do finálových bojů proti Nymburku.

Udělat ale poslední krok bývá nejtěžší. Jasné je, že Prostějov nemá co ztratit a bude chtít připravit pardubickým první porážku v hale Dukla v letošním ročníku.

„K zápasu přistoupíme jako k tomu druhému v sérii. Musíme si v hlavách navodit stejnou atmosféru a nepřipouštět si, že je něco dokončené. Poslední krok bývá nejtěžší, ale máme natolik silný tým, že to zvládneme,“ říká trenér pardubických basketbalistů Dušan Bohunický.

V sérii nastoupí týmy ke čtvrtému utkání a tak se dá těžko předpokládat, že by se mohly něčím překvapit.

„Mohli by nás překvapit jedině agresivitou. My se musíme snažit opět omezit ztráty míče. Po nich chodili hráči Prostějova v prvním zápase sami do koše,“ upozorňuje trenér domácích Pardubic.

„Pokračovat musíme i v lepší obranné fázi, abychom donutili soupeře střílet před obránce,“ plánuje kouč Východočechů.

Velkým plusem bude pro Pardubice i domácí prostředí, ve kterém ještě neprohrály.

„Domácí hala bude hrát určitě velkou roli. Hráči se na domácím hřišti i za nepříznivého stavu dokážou opřít o kvalitní obranu nebo si více věří v ofenzivě. To by mohlo být rozhodující,“ uzavřel Dušan Bohunický.

autoři: Vojtěch Bureš , gut
Spustit audio