Bezdomovci se s blížící zimou stahují na nádraží v Pardubicích

1. říjen 2002

S blížící se zimou se Pardubičtí bezdomovci opět stahují na nádraží. Svým zjevem a zápachem odpuzují a zdravotním stavem ohrožují ostatní lidi. Středisko křesťanské pomoci proto hledá vhodné prostory pro denní centrum, kde by se tito lidé mohli ohřát. Ředitelka azylového domu pro muže Miroslava Bičíková by navíc chtěla při denním centru zřídit noclehárnu:

"Protože člověk, který den stráví v teple v denním centru a na noc je vyhnán na ulici nebo tedy na nádraží, tak není odpočatý a ve dne je tak unavený, že nemá vůbec zájem se umýt, protože jsou tak vyčerpaní z probdělých nocí po nádražích a po chodbách a kanálech, že se jenom najedí a celý den spí. V takových centrech je obrovský zápach, protože ti lidé se nenechají ani ošetřit, nic. Tomu by měla sloužit v návaznosti noclehárna, kde by lidé měli očistu povinnou, lékařskou prohlídku povinnou a kde by měli možnost přespat ve velmi jednoduchém, ale čistém prostředí."

městská policie
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.