Bramborové pusinky

Jednoduché jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo si ho dát samostatně – s dobrým dipem nebo zeleninovým salátem.

Středeční Apetýt vás naučí bramborové pusinky. Recept se v tomto období hodí i proto, abyste zpracovali staré brambory.

Budete potřebovat:

  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • ½ lžičky soli
  • ¼ malé chilli papričky
  • 1 lžíci nasekaných lístků petrželky
  • 80 g strouhaného parmezánu

Postup:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, potom slijeme a rozšťoucháme na kaši.
  2. Přidáme sůl, máslo, vejce, parmezán a nakrájenou papričku s petrželkou.
  3. Vše dobře promícháme a necháme 20 minut vychladnout.
  4. Kaší naplníme zdobící sáček.
  5. Vyložíme plech pečícím papírem a na něj nastříkáme bramborové pusinky.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut, dokud pusinky nezezlátnou.

Související

  • Zelené řezy

    Pondělní recept Apetýtu bude zelený, slaný, ale vypadat bude jako dezert. Zní to neuvěřitelně? Nenechte se zmást. Připravte si s námi zelené řezy!

  • Taštičky s houbami

    Česko je houbařskou velmocí. Na jednu domácnost připadá podle zprávy ministerstva zemědělství v průměru 6 kilogramů nasbíraných hub ročně.

  • Pomazánka na krásu

    Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.