Brambory jsou oblíbenou potravinou už po celá staletí. Proč je strouhat i do kynutého těsta?

Největší audioportál na českém internetu

Brambory (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Brambory jsou oblíbenou potravinou už po celá staletí. Iva Hüttnerová dnes prozradí víc

Brambory byly vždy dostupnou potravinou, která mnohokrát zachránila naše předky před hladem. A protože dodnes zůstávají oblíbené, mám pro vás několik užitečných rad.

Staré brambory budou lépe chutnat, když přidáte při vaření do vody kousek čerstvého libečku nebo zeleninového bujónu. Trochu octa přidejte, když nechcete, aby při vaření popraskala jejich slupka. Brambory ve slupce vařené oloupete snadněji, když je ihned po scezení přelijete studenou vodou.

A na závěr ještě tip našich babiček. Zkuste jednu vařenou bramboru nastrouhat do kynutého těsta. Buchty nebo koláče budou díky tomu nadýchané a vláčné.

autor: Iva Hüttnerová