Bylinkové knedlíky

Klasické české knedlíky jako přílohu zná každý. Chcete je trochu ozvláštnit? Zkuste přidat posekané zelené rostlinky a muškátový květ. Recept na bylinkové knedlíky nabízí kulinář Petr Stupka.

Ingredience
  • 6 rohlíků
  • 300 gramů hrubé mouky
  • 2 až 3 vejce
  • 200 mililitrů mléka
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • směs sekaných zelených bylinek
  • muškátový květ
  • sůl
  • 60 gramů másla

Z mléka, vajec a hrubé mouky připravte řidší těstíčko. Přiměřeně ho osolte, přidejte muškátový květ a posekané bylinky lehce zapěněné na másle.

Pak vmíchejte prášek do pečiva a na kostičky krájené rohlíky. Jen krátce vše zamíchejte a tvořte knedlíky.

Vařte v osolené vodě podle velikosti 12 až 15 minut za občasného promíchání. Pak vyndejte nejprve jen jeden knedlík na zkoušku.

Vařené knedlíky roztrhněte dvěma vidličkami, aby se z vnitřku uvolnila horkost, která by mohla těsto svařit na hutnou nedobrou hmotu. Povrch knedlíků potřete máslem.

Podávejte k libovolné omáčce i pečeni, vyzkoušejte například s koprovou omáčkou a vařeným vejcem nebo s houbovou omáčkou.

Související

  • Vinařský hovězí guláš

    Jižní Morava je vinný kraj, a to se projevuje i v receptu na hovězí guláš, který odsud pochází. Jako inspiraci pro všední i sváteční vaření ho nabízí kulinář Petr Stupka.

  • Oravská vepřová pečeně

    Recept na pečeni, které se také říká oravské maso, nabízí kulinář Petr Stupka. Příprava je snadná a vepřová krkovice pečená spolu se zelím, cibulí a slaninou chutná skvěle.

  • Jarní kopřivová omáčka

    Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.